воскресенье, 15 октября 2023 г.

30.09-14.10.2023. Novadīts unikālais treneru talākizgītības seminārs

No 30. septembra līdz 14. oktobrim Rīgā notika unikāls izglītojošs seminārs sporta speciālistiem.


Seminārs ir izcils, pirmkārt, tādēļ, ka Latvijā pirmo reizi tika ielūgts lektors no Anglijas (Oksforda), augsta klases speciālists, Eiropas Tekvon-do federācijas tiesnešu komitejas priekšsēdētājs - Lielmeistars Garijs Millers.

Semināra ietvaros Latvijas Tekvon-do federācija organizēja 16 stundu apmācību dažādu cīņas sportu speciālistiem, kas tika iekļauti sporta specialistu talākizglītības programmas ietvaros. Seminārā piedalījās 23 sporta speciālisti no pieciem cīņas sportu veidiem: Tekvon-do, Kikbokss, MMA, Karate un Taekvondo. Šoreiz seminārs apvienoja piecus pasniedzējus, lai veiktu lekcijas un praktiskos nodarbības, ietverot vienotu nosaukumu "Sporta cīņu speciālistu kopējo kompetenču uzlabošana".



Pasniedzēju sastāvs:
- Garijs Millers, Eiropas Starptautiska Tekvon-do federācija (EITF), Tiesnēšu komitejas
- Vitālijs Zaharovs, Ārsts eksperts, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas docents
- Ivans Šapošņikovs, Latvijas Antidopinga biroja eksperts izglītības un info jautājumos;
- Agita Ābele, LSPA profesore, Dr. Paed, Mg. Psych.
- Sergejs Saulīte, LSPA docents, Dr. Paed.


Dopinga kontrole un tās procedūras bija svarīga tēma, kas apspriesta seminārā. Treneri ieguva informāciju par dopinga testu veikšanu un terapeitisko lietošanas atļaujām. Tas palīdzēja uzlabot izpratni par antidopinga noteikumiem un sporta etiku.

Pirmās palīdzības sniegšanas pamatprincipi. Lekcija un praktiskais darbs: Šajā daļā semināra tika skaidroti pirmās palīdzības principi un prakses piemēri. Dalībnieki mācījās, kā reaģēt uz dažādām medicīniskām situācijām un sniegt nepieciešamo palīdzību, lai glābtu dzīvības.



Psiholoģiskā pedagoģija trenera darbā. Šī daļa semināra fokusējās uz psiholoģisko aspektu nozīmi trenera darbā un sportista mentālo sagatavošanu. Treneri iepazinās ar psiholoģiskajām metodēm un paņēmieniem, kas var uzlabot sportistu veiksmību sacensībās.

Un fināla tēma par tehnisko aktivitāšu apmācības posmiem ar sarežģītām koordinācijas un mācību metodēm notika tiešsaistē. Lekciju lasīja Latvijas Sporta akadēmijas asociētais profesors Sergejs Saulīte. Seminārā pasniedzēji tika iepazīstināti ar mācību tehnikas ar kompleksu koordināciju metodiku un pamatprincipiem. Treneriem bija noderīgi palīdzēt sportistiem uzlabot savas prasmes un efektīvi apgūt sarežģītas tehnikas.

Šis treneru seminārs bija veiksmīgs un palīdzēja uzlabot dalībnieku prasmes un zināšanas dažādās jomās. Mēs ceram, ka šīs zināšanas un prasmes tiks izmantotas, lai veicinātu ne tikai  Tekvon-do, bet arī cīņas mākslas attīstību kopumā mūsu valstī un sasniegtu  augstus rezultātus sacensībās.


Комментариев нет:

Поиск по блогу